MIL opkræver vand uden selv at betale

Debatten om MIL har i 2023 taget helt nye højder, et af de store debatemner har været vandforbruget, og hvorfor MIL ikke betaler for dette?

Der er til dels vandforbrug fra toiletter på festivalpladsen, samt det vand som bruges af madboderne og foodtrucks – og netop her bliver det interessant. Under vilkår for madbod/foodtruck, på musik i lejets hjemmeside, kan man se gældende regler og vilkår, herunder at der skal betales en “VVS afgift” som dækker forskellige ting bl.a. opsætning og nedtagning af lovpligtige vaske, leje samt opsætning/nedtagning af lovpligtige aflåste toiletter, service på vaske & toiletter samt blandt andet vandforbrug!

Altså tager MIL penge for vandforbrug, uden selv at betale så meget som en krone for det vand der bruges, hvordan hænger det sammen? Og hvor længe har dette så stået på? Efter et nærmere kig tilbage på festivalen i 2020 (som endte med aflysning) samt i 2022 har der også her skulle betales en “VVS afgift” hvor vandforbrug var indskrevet. Det viser de retningslinjer, man kan læse, når man ansøger om at opsætte sin foodtruck eller madbod på festivalen. Har man fra MILs side tænkt sig at refundere beløbet som er opkrævet for vandforbrug tilbage til ejerne af madboderne /foodtrucks samt betale til Gribskov Kommune?

Når der står “vandforbrug eller vand” i en VVS afgift som skal betales til MIL, må man gå ud fra det ikke er småpenge der bruges i vand, ellers havde det vel været en ligegyldig opkrævning, ligesom Gribskov Kommune påstår, at der kun bruges for ganske få tusind kroner i vandforbrug, og derfor vil man ikke opkræve for VANDFORBRUGET!

Udover opkrævning af vand fra madboder/foodtrucks, så har MIL under festivalen opsat adskillige vandposter til drikkevand – helt gratis for både MIL og dens gæster, mens skatteborgerne i Tisvilde og resten af Gribskov, betaler for herlighederne på festivalen.

Dansk Folkeparti Gribskov
Bestyrelsen & Byrådsgruppe