Dansk Folkepartis forslag til MiL og Tisvildeleje

Dansk Folkepartis forslag til MiL og Tisvildeleje

Musik i lejet er overstået for i år og selvom bølgerne i 2023 har gået højt i debatten om MiL håbe, vi i Dansk Folkeparti, at publikum trods alt har haft en fantastisk oplevelse sammen på festivalspladsen.

Når det er sagt, mener vi også at, nu er tiden kommet til at man fra politisk side får evalueret og fundet en tilfredsstillende løsning med hele Musik i Lejets fremadrettede afvikling og set-up i Tisvildeleje, da MiL er blevet for stort forområdet. Det viser debatten tydeligt.

Det kan hverken de fastboende borgere, det lokale erhvervsliv, sommerhusejerne, kommunen eller for den sags skyld MiL selv være tilfreds med.

Dansk Folkeparti er bestemt ikke imod sådan et event som MiL i vores kommune, men som et ansvarligt parti holder vi naturligvis øje med udvikling af tingene og vi mener bestemt, at tiden nu er kommet til en større ændring for alle parters skyld.

Dansk Folkeparti ser desværre problemer i MiLs udvikling over de senere år, der klart viser udfordringer for lokalområdet.

Og naturligvis skal den aftale, der er indgået mellem kommunen og MiL tages op til en ny vurdering. Det mener DF, at vi har en pligt til, og om muligt, at kunne finde en tilfredsstillende løsning på. 

Man kan sige at MiL nu efterhånden, er for blevet for stor med de mange besøgende og med den uro og gene, op igennem hovedgaden og området sådan generelt, der naturligvis opstår, når så mange mennesker kommer for at feste.

Dansk Folkeparti mener, at der er blevet givet tilladelse til et alt for stort antal billetter til MiL og vi mener som udgangspunkt, at en halvering skal besluttes allerede nu inden næste års Musik i Lejet. 

Samtidig mener vi at MiL, som de selv også i år har tilbudt, selvfølgelig skal afregne for alt vand og strøm m.m. der bruges før, under og efter MiL.

Det er jo ikke nogen hemmelighed at MiL bl.a har fået lov til at benytte lokaliteterne på bl.a skolen i Tisvilde og det er bestemt ikke rimeligt, at skatteborgerne skal betalte regningen for sådan en type event, uanset størrelsen på forbruget af strøm og vand – det siger næsten sig selv !!

Dansk Folkeparti har et forslag på en løsning, som både kunne gavne MiL og hele kommunen. For nu MiLs pressechef mener, at butikkerne i Tisvildeleje er sløje købmand og ikke forstår at tjene midler på MiL og at han på TV med et stort smil på læben fortæller, at MiL nemt kunne sælge 60.000 billetter men kun har tilladelse til at sælge 10.000 styks.

Fint Hr. Pressechef, Dansk Folkeparti tager dig på ordet, og kommer med et forslag til MiL og ikke mindst, en håndsrækning til de fastboende borgere, erhvervslivet, sommerhusejere m.m. i 3220 Tisvildeleje, der føler sig generet af hele festivalen.

DFs forslag er at MiL får tilladelse til, at forsætte i et langt mindre set-up i Tisvildeleje, men også får en mulighed for i sommerens løb, at kunne afvikle et helt nyt arrangement på eventpladsen i Græsted.

Musik i Græsted klinger nok ikke, men måske et MPL – “Musik På Landet” kunne være navnet for en ny festival i Gribskov Kommune ?

Eventpladsen har størrelsen til et fornuftig event, men kommunen mangler dog endnu, at få sat rigtigt skub i området. Så her kunne MiL sætte sig i respekt og være med på en opstart, af de manglende faciliteter, som f.eks toiletter på pladsen, naturligvis under fornuftige vilkår for efterfølgende at benytte eventpladsen i Græsted.

Det håber vi i Dansk Folkeparti at både MiL og de politiske parti i byrådet er friske på at tage en dialog om – Dansk Folkeparti er klar !!

Hermed en åben invitation til MiL og de andre medlemmer af byrådet.

Og med MiLs pressechefs kækhed, så skulle MiL være nogle utrolige sløje købmænd, hvis de ikke tager imod denne mulighed om, at kunne tjene ekstra mange midler, både til dem selv men også til kommunens forskellige foreninger – en ren win win for alle.

Fortsat god sommer

Dansk Folkeparti i Gribskov

Bestyrelsen og Byrådsgruppen